featured

Süper Lig’den 48 saat içinde ayrılıyorlar: ‘Büyük bir hata yaptık, özür dileriz’

Manchester City, Süper Lig’den ayrılan ilk kulüp. Premier Lig lideri, milyonlarca futbol taraftarı arasında büyük bir öfke yaratan projenin başlamasından 48 saat sonra Süper Lig’den ayrılma prosedürüne 22: 23’te başladığını duyurdu. Gece yarısından kısa bir süre önce diğer İngiliz kulüpleri de projeden ayrıldı. Arsenal bunu taraftarlardan özür dileyen açık bir mektupla, diğer kulüplere ise kısa bir açıklama ile yaptı.

Liverpool, Manchester United, Arsenal ve Tottenham Hotspur gece yarısından hemen önce (İngiltere saatiyle 23.00) Süper Lig’den de ayrıldıklarını açıkladılar. Chelsea henüz iletişim kurmadı, en az bin kızgın futbol taraftarı bu akşam Brighton & Hove Albion’a karşı oynadıkları maç için stadyumun dışında durdu (0-0). Hakim Ziyech’in kulübünün sesini duyurması muhtemelen sadece bir zaman meselesidir. İspanya’dan sadece üç kulüp (Atlético Madrid, Real Madrid, FC Barcelona) ve İtalya’dan üç kulüp (AC Milan, Internazionale ve Juventus) kaldı. Süper Lig, on beşi kalıcı kulüp olmak üzere yirmi katılımcıya büyümek istedi.

Arsenal, web sitesinde Londra kulüp yönetim kurulunun taraftarlardan özür dilediği açık bir mektup yayınladı. “Geçtiğimiz birkaç gün bize bir kez daha dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarımızın bu harika kulüp ve sevdiğimiz maç için ne kadar derin duygular beslediğini gösterdi. Bunu hatırlatmamıza gerek yoktu, ancak son günlerde taraftarların tepkisi bize daha fazla düşünmek için zaman verdi. Asla bu kadar sefalet yaratmayı düşünmemiştik, ancak Süper Lig’e katılma daveti geldiğinde, hiçbir garantimiz olmadığını bilmemize rağmen, Arsenal olacağımızdan ve koruyacağımızdan emin olmak için geride kalmak istemedik. Son birkaç gündür sizi ve tüm futbol topluluğunu dinlemenin bir sonucu olarak, önerilen Süper Lig’den çekildik. Taraftarlara açık mektupta büyük bir hata yaptık ve bunun için özür dileriz.

“Burada Arsenal’de başarmaya çalıştığımız şeye olan güveni yeniden kazanmanın zaman alacağını biliyoruz, ancak Süper Lig’in bir parçası olma kararının, sevdiğiniz ve aradığınız kulüp Arsenal’i elimizde tutma arzumuzdan kaynaklandığını açıklığa kavuşturalım daha fazla dayanışma ve finansal istikrar. Kararlılık oyunun başarısı için çok önemlidir ve oyunun ilerlemesi için ihtiyaç duyduğu güvenliği sağlamak için çabalamaya devam edeceğiz. Sistemin onarılması gerekiyor. Oyunun geleceğini koruyan çözümler bulmak ve bizi koltuklarımızın ucuna getirmek için futbolun olağanüstü gücünden yararlanmak için birlikte çalışmalıyız.

Stamford Köprüsü çevresinde öfke…

Chelsea’nin bu gece aynı şeyi yapması bekleniyor. Londra kulübü, bu gece Stamford Bridge’de Brighton & Hove Albion’a (0-0) karşı kendi sahasında oynadı. Maçtan önce en az bin futbol taraftarı Süper Lig planlarına duydukları büyük öfkeyi ifade etmek için stadyumun dışında toplandı. Maçtan önce bile İngiliz medyasında Chelsea ve Manchester City’nin projeden ayrılmayı planladıkları açıklandı. Sonuç olarak, stadyumun dışındaki öfke hızla şenlik havasına dönüştü.

Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp Pazartesi akşamı lehine olmadığını açıkladıktan sonra, şehir antrenörü Pep Guardiola Salı öğleden sonra Süper Lig’e karşı açıkça konuştu. “Spor artık başarı garantilendiğinde bir spor değildir. Guardiola, çaba ve ödül arasında bir ilişki olmalı ”dedi.

Ceferin çok sevindi: ‘Avrupa futbol ailesine tekrar hoş geldiniz’

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İngiliz liderin kararından çok memnun kaldı. “Manchester City’yi Avrupa futbol ailesine yeniden davet etmekten mutluluk duyuyorum. Harika bir zeka gösterdiler. City, oyun için gerçek bir varlık ve daha parlak bir gelecek için onlarla çalışmaktan çok memnunum. “

Pazar akşamı geç saatlerde, Süper Lig planları on iki kulüp tarafından sunuldu: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, AC Milan, Internazionale, Juventus, Atlético Madrid, Real Madrid ve FC Barcelona. İlk kulüp bu nedenle çoktan ayrıldı ve projenin erken bir ölümle ölmesi bekleniyor. Süper Lig’in, on beşi kalıcı kulüp olmak üzere yirmi katılımcıya genişleme planları vardı. Dün Bayern Münih, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, FC Porto, Sevilla ve Ajax kulüpleri açıkça planlar için hiçbir şey hissetmediler.

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süper Lig’den 48 saat içinde ayrılıyorlar: ‘Büyük bir hata yaptık, özür dileriz’
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!