featured

İki doz koronavirüs aşısı olana karantina yok

Sağlık Bakanlığı, iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerin, 3 ay içindeki riskli temaslarında Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç olmak üzere karantina uygulamasına alınmayacaklarını duyurdu.

Sağlık Bakanlığının “2 doz aşıyı tamalayanların karantinaya alınmaması”  kararı, ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’  ne ekleyerek rehber,  güncelledi. Rehberde aşılama sonrası süreç hakkında bilgilere de yer verildi.

Kararda, Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakaların ve bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri yürütülenlerin hariç tutulduğu dikkat çekti.

Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’nde  ilgili bölüm şöyle:

“Daha önce laboratuvarda doğrulanmış SARS-CoV 2 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmez.

Ancak, bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İki doz koronavirüs aşısı olana karantina yok
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!