featured

DSÖ, 10 ay sonra pandeminin biteceğini öngörüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, dünyada coronavirüs salgınının biteceği tarihi açıkladı. DSÖ’ ye göre salgının 10 ay sonra bitmesi öngörülüyor.

Alman Die Welt gazetesine konuşan Kluge, 2021 yılında da Covid-19 virüsünün var olacağını, ancak öngörülebilir ve yönetilebilir bir süreç olacağına dair iyimserliğini dile getirdi. 2020 yılına göre, virüsle ilgili bilimsel ve siyasi açıdan daha fazla şey bilinmesinin ve teşhis programı, aşı gibi daha iyi araçların var olmasının öngörülebilirlik açısından önemli olduğuna değindi. Kluge, bu sebeplerle pandeminin 2022 yılı başında biteceğini tahmin ettiğini dile getirdi. Salgının ortadan kalkmasının virüsün yok olduğu anlamına gelmeyeceğini de özellikle vurguladı.

Ayrıca, sert kısıtlamalara gerek kalmayacağını umduğunu söyleyen Kluge, batının bu konuda dayanışma içinde olması gerektiğini de söyledi.

DSÖ Aşı Pasaportuna Karşı

AB Komisyonu tarafından hayata geçirilmesi planlanan dijital aşı pasaportu DSÖ’nün gündeminde olmadığı dile getirdi.

Aşı pasaportunun DSÖ’nün  tavsiye ettiği bir şey olamayacağını, aşının ne kadar süre bağışıklık sağlayacağının belli olmaması ve  virüsün başka birisine bulaşmasını önleyecek kesinlikte olmaması gerekçeleriyle  açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSÖ, 10 ay sonra pandeminin biteceğini öngörüyor
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!