featured

AB, Rus aşısına müşteri oldu

Aşı tedariğinde sorun yaşayan Avrupa Birliği ülkeleri, son olarak AstraZeneca aşısındaki endişeler sebebiyle aşının kullanımını askıya alma kararı aldı. Bu gelişme sonrasında AB ülkeleri, aşı sorunlarına çare ararken Rus Sputnik V aşısını gündemlerine aldı. Ancak, AB’de ise Sputnik V aşısının kullanılmasına sıcak bakan ve bakmayan ülkeler bloğu şimdiden oluşmuş durumda.

450 milyonluk 27 AB ülkesi vatandaşlarının aşılanması için yapılan anlaşmalara rağmen anlaşılan aşıların tedarik sorunu yaşaması AB’yi zora soktu. İngiliz aşısı AstraZeneca’nın birkaç gün önce askıya alınmasının ardından AB ülkeleri Rusya tarafından geliştirilen “Sputnik V” aşısını gündemlerine almış durumda.

AB hükümetlerinin Sputnik V geliştiricileriyle müzakereler başlatmayı düşündüklerini belirtiliyor. AB içerisinde Macaristan ve Slovakya halihazırda Sputnik V aşısını kullanmakta. Çek Cumhuriyeti de aşıyı kullamak için adımlar atıyor.

Son olarak İtalya Sağlık Bakanı Sputnik V aşısının İtalya’da üretilmesine sıcak baktıklarını açıkladı.avrupa sputnik v aşısına yöneldi

Berlin yönetiminin de Almanya’da Sputnik V üretmeye ilgi duyduğu ifade ediliyor.

İtalya ve Almanya üretim için Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA)  onayını bekliyor.

Ancak, Avrupa İlaç Ajansı’nın Sputnik V’i onaylaması halinde Rusya ile işbirliği yapma konusunda AB bloğu ülkelerinin ikiye bölüneceğini endişeleri yüksek sesle dillendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, Rus aşısına müşteri oldu
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 Mayıs 2021, 18:36

    […] Erdoğan, yapılan açıklama kapsamında Rusya’dan Türkiye’ye gönderilecek Sputnik V aşısının sevkiyatının planlanan şekilde gerçekleştirmesini beklediklerini […]

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!