featured

Oxford-Astra Zeneca aşısı çocuklar üzerinde test edilecek

Oxford-AstraZeneca koronavirüs aşısının çocuklarda ne kadar iyi çalıştığını test etmek için yeni bir deneme yapacak.

İngiltere’de ilk aşılar Şubat ayında yapılacak denemeye 300 kadar gönüllü katılacak. Araştırmacılar, aşının altı ila 17 yaş arasındaki çocuklarda güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturup oluşturmadığını değerlendirecekler. Aşı, Pfizer-BioNTech aşısının yanı sıra İngiltere’de Covid kaynaklı ciddi hastalıklara ve ölüme karşı korunmak için kullanılan aşılardan olduğu bildirildi. Deneme sürerken 240 çocuğa aşı – ve diğerleri kontrol menenjit aşısı – alacak.

Oxford Üniversitesi, St George’s Üniversite Hastanesi, Londra, University Hospital Southampton ve Bristol Royal Çocuk Hastanesi’nden birinin yakınında yaşayanların aşı için gönüllü olması isteniyor. Pediatrik enfeksiyon ve bağışıklık profesörü ve Oxford aşı denemesinin baş araştırmacısı Andrew Pollard, çocukların çoğunun Covid’den nispeten etkilenmediğini ve virüsten rahatsız olma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Ancak çocuklarda ve gençlerde aşıya karşı güvenlik ve bağışıklık yanıtı oluşturmanın önemli olduğunu, çünkü bazı çocukların aşıdan fayda görebileceğini söyledi. Yalnızca 18 yaş ve üzeri kişilerde Covid’i önlemek için yetkilendirildiği için İngiltere’de çocukların Oxford-Astrazeneca aşısı ile aşılanmasına yönelik şu anda bir plan bulunmadığı söylendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oxford-Astra Zeneca aşısı çocuklar üzerinde test edilecek
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!