featured

Öğretmenlerin Covid-19 aşılama takvimi netleşti

Koronavirüsle mücadele kapsamında, öğretmenlerin öncelikli aşılanacak gruplara dahil edilmesinin ardından köy okullarında görevli olanlardan başlanan aşılamaya yüz yüze eğitime geçiş sıralamasına dikkat edilerek devam edilecek.

Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi  kapsamında öğretmenlerin öncelikli gruplara dahil edilmesinin sonra Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan liste Sağlık Bakanlığına gönderildi.

  • Öğretmenlerin aşılanması, yüz yüze eğitime geçiş sürecindeki sıralamaya dikkat edilerek sürdürülecek. Ülke genelinde 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime geçen köy okullarındaki öğretmenlere Covid-19 aşısı uygulanmaya başladı.Köy okullarıyla aynı tarihte yüz yüze eğitime başlayan anaokullarındaki öğretmenlerin aşılanmasına da başlanacak.
  • İkokullar ile 8’inci ve 12’nci sınıflarda 1 Mart Pazartesi yüz yüze eğitime başlanacağı için aşılamaya buralarda görev yapan öğretmenlerle devam edilecek.
  • Çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar ve spor liselerinin tüm sınıfları da uygulama derslerini 1 Mart’tan itibaren yüz yüze yapmaya başlayacak. Bu kapsamda yüz yüze eğitime katılan ilgili alanların öğretmenleri de aşılamada öncelikli olacak.
  • Yüz yüze eğitime başlanacak ilkokul ve ortaokul kademesindeki özel eğitim okulları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıfları öğretmenlerine aşılamada öncelik tanınacak.

Öğretmenlerin aşılanması mart boyunca sürdürülecek.

ÖĞRETMENLER AŞI SIRASINI NASIL TAKİP EDECEK?

Öğretmenler kendilerine aşı sırasının gelip gelmediğini, aralarında boşluk olacak şekilde “AŞI”, “T.C. kimlik numarası” ve “T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi”ni yazdıktan sonra 2023’e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.E-nabız sistemine girerek buradan da sorgularını yapabilecekler.

ÖĞRETMENLER AŞI RANDEVULARINI NASIL ALACAK?

Aşı sırası gelenler öğretmenler, “mhrs.gov.tr” ve “enabiz.gov.tr” siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS),  e-Nabız mobil uygulamaları  ve  “Alo 182” hattı üzerinden randevu oluşturabilecek.

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmenlerin Covid-19 aşılama takvimi netleşti
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!