featured

AB, aşı sertifikası hazırlığında

Avrupa Birliği, yeni tip koronavirüse karşı aşı olanların serbestçe seyahat etmesini amaçlayan "aşı sertifikası" üzerinde yaz aylarına kadar çalışılmasını ve sonrasında üye ülkelerin sağlık ve sınır sistemlerine entegre edilmesini gerçekleştirmek istiyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kovid-19 krizinin ele alındığı AB Liderler Zirvesi’nin ilk günkü toplantısının bitiminde AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile basın toplantısı düzenledi.Toplantıda şu açıklamalar yapıldı:

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Aşı sertifikası çalışmaları zaman alacak ve en azından 3 ay sürecek. O yüzden beklentiler çok erken ve çok yüksek değil.Sertifikanın kişilere ait aşılama bilgisi dışında negatif PCR testi sonucu, Kovid-19 geçirip antikor oluşturup oluşturmadığı gibi bilgileri de içereceğini kaydeden von der Leyen, “Yaza kadar bu tür bir sertifika uygulamaya sokmak istiyorsak üye ülkeler ilkeler ve kullanılacak teknoloji üzerindeki mutabakattan ziyade bunun sağlık ve sınır kontrol sistemlerine dağıtımında hızlı davranmalı.” diye konuştu.

Von der Leyen, sertifika sistemini oluştururken Avrupa’ya özgü bir çözümü kullanmaları gerektiğini belirtti. Aksi takdirde bu boşluğu Apple ve Google gibi Amerikalı firmaların doldurabileceği imasında bulundu. “Burada hassas bilgilerden bahsediyoruz.” diyerek durumun önemine temas etti.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ise, “Ortak yaklaşım sağlamak için çalışmaya devam etmekte uzlaştık. Burada dijitalleşme ve Dünya Sağlık Örgütü ile iş birliği gibi alanlarda daha fazla çalışma yapılması gerekiyor. Bir sonraki zirvede konuyu tekrar ele alacağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, aşı sertifikası hazırlığında
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!