featured

İzmir İstanbul Uçak Bileti Kampanyaları ve Şehir Rehberi

İstanbul, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başaran en gözde şehirlerden biridir. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve mimarisiyle birçok gezginin ilgi odağı olmayı başaran şehir, kültür turu yapmak isteyen seyahat tutkunlarının tercihidir. Farklı kültürlerin sentezlendiği İstanbul, kendine has dokusuyla da görülmesi gereken lokasyonların başında yer alır. İzmir’den İstanbul’a seyahat etmek istiyorsanız, İzmir İstanbul uçak bileti fırsatlarını kaçırmayın! Peki, İzmir’den İstanbul’a nasıl gidilir? İstanbul uçak bileti fiyatları nedir? İstanbul’a ne zaman gidilir? İstanbul’u gezmek için kaç gün kalmak gerekir? İstanbul’da gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, İstanbul’u keşfetmek isteyen gezginler için önemli bilgiler ve detayları…

 

İzmir’den İstanbul’a Nasıl Gidilir?


İzmir’den İstanbul’a seyahat etmek isteyen gezginler, öncelikle şehir merkezinden yaklaşık 16 km uzaklıkta yer alan Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlamalıdır. Adnan Menderes Havalimanı, İzmir’in tek havalimanıdır. Havalimanına İzmir şehir merkezinden Havaş Stuttle Otobüsleri, belediye otobüsleri, hafif raylı sistem, transfer hizmetleri, taksi ve araç kiralama seçeneklerinden birini kullanarak ulaşmak mümkün. İzban adıyla bilinen banliyö hattı, İzmir’in kuzey ve güney bölgelerine yolcu taşır.

İzmir metrosuna aktarma yapmak isteyen gezginler, İzban hattı üzerinde yer alan “Hilal” ve “Halkapınar” merkez istasyonlarından aktarma yapabilirler. Adnan Menderes Havalimanı’na “Eshot” adıyla bilinen belediye otobüsleriyle de ulaşmak mümkün. Bornova metro istasyonundan kalkan 204, Cumhuriyet Meydanı’ndan kalkan 202 ve Mavişehir metro istasyonundan kalkan 200 numaralı Eshot otobüsleri 24 saat boyunca havalimanına yolcu taşır.

Havaş shuttle otobüsleri de; İzmir’in Çeşme, Konak ve Karşıyaka ilçelerinin yanı sıra İzmir’e komşu olan Aydın, Manisa, Kuşadası ve Söke’den havaalanına ulaşım sağlar. Terminalin yolcu çıkışında bulunan taksiler de 7/24 hizmet verir. Konak Meydanı’ndan havalimanına taksiyle ulaşım yaklaşık 30 dakika sürer. Güncel İstanbul uçak bileti fiyatları hakkında bilgi almak için Pegasus’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Oldukça büyük bir şehir olan İstanbul’da, havalimanından semt merkezlerine ulaşım sağlayabilmek için aktarma yapmak gerekir. Taksim ve Kadıköy gibi semtlerin merkezine otobüsle ulaşım yapabilmek için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan SG-1, E-10 ve E-11 hatlarını kullanarak Kadıköy’e, SG-2 ile de Taksim’e ulaşım sağlanabilir. Metro ulaşımını tercih etmek isteyen gezginler, bu otobüs hatlarından birine binip Soğanlık durağında inerek metro aktarmaya geçiş yapabilirler. Yolcu terminal çıkışlarında bulunan Havaş ve Havabüs de tercih edilebilecek bir diğer ulaşım seçeneğidir. Daha rahat bir ulaşımı tercih eden gezginler, terminalde belirli noktalarda yer alan araç kiralama büroları aracılığıyla araç kiralayabilirler.

 

İstanbul’a Ne Zaman Gidilir?

İstanbul Uçak Bileti

Hava koşulları açısından İstanbul’da  yaz ve kış ayları sert geçmez. Bu yönüyle de yılın her mevsiminde İstanbul ziyaret alan bir şehirdir. Temmuz ve Ağustos aylarında bazı zamanlarda 35 derecelik sıcaklıklar görülebilir. Fakat İstanbul’da zorlu kış koşullarına oldukça nadir rastlanır. Şehirde yılın her mevsiminde zaman zaman yağmur görülebilir. Ocak ve şubat aylarında ise bazı zamanlar kar yağışı kendisini gösterebiliyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan yedi tepeli şehir, yılın her mevsiminde görülmeye değer. Soğuk havaların ve yağmurun etkisinden uzak bir gezi planlayanlar için en ideal dönem ise ilkbahar aylarıdır.

 

İstanbul’u Gezmek için Kaç Gün Kalmak Gerekir?


Her yönüyle oldukça büyük ve zengin olan İstanbul’u tam anlamıyla gezebilmek mümkün olmayabilir. Fakat şehrin en popüler mekanlarını görmek, en sevilen lokasyonlarını ziyaret edebilmek için gezginlerin İstanbul seyahatleri için en az 1 hafta ayırmaları yeterli olur. Müzeleri, parkları, ünlü restoranları, tarihi mekânları ve daha birçok lokasyonuyla popüler olan İstanbul için önceden detaylı bir seyahat planlaması yapmak gerekir.

İstanbul’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler Nerelerdir?


Gezginlerin İstanbul’a geldikleri zaman gezmeleri gereken popüler birçok lokasyon bulunur. Bunlardan başlıcalarını; Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Kapalı Çarşı, Taksim Meydanı, Galata Kulesi, Kız Kulesi, İstiklal Caddesi, Eminönü, İstanbul Boğazı, Gülhane Parkı, Çamlıca Tepesi ve Mısır Çarşısı olarak sıralamak mümkün.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir İstanbul Uçak Bileti Kampanyaları ve Şehir Rehberi
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!