featured

Camilere eş zamanlı baskın!

Geçtiğimiz gün Gaziantep’te bir camide itikaf ibadeti yapmak isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşanmıştı.

Türkiye’de koronavirüsle mücadele politikaları kapsamında tam kapanma devam ederken Gaziantep’te bir camide itikaf ibadeti nedeniyle camide bulunduklarını belirten Furkan vakfı mensubu gruba polis biber gazıyla müdahale etmişti.

Bugün sabah saatlerinde Alparslan Kuytul, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan vakfı üyesi, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar. Emniyet tarafından namaz kılmalarına imkan sağlanmayan Furkan vakfı mensupları, sabah namazlarını gözaltı aracında kıldılar.

furkanvakfi

Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul atmış olduğu tweette ”Bu gece yaşanan cami baskınından sonra sabah saatlerinde Oğlum Muhammed’i teslim aldık eve getirdik. Babasından hala bir haber alamıyoruz.” ifadelerini kullandı. Ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre; Alparslan Kuytul Furkan vakıf mensuplarından farklı bir yerde tutuluyor. Avukatları dahil kimse kendisini hakkında bir bilgiye ulaşamıyor.

Alparslan Kuytul ve onlarca Furkan vakfı mensubunun gözaltına alınmasının ardından Adana emniyetinin önünde polisler etten duvar ördüler! İşte o görüntüler:

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Camilere eş zamanlı baskın!
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!