featured

Van’dan 4 ülkeye ihraç edilen Koronavirüsü yok eden cihaz

Koronavirüsü 99,9 yok eden ortamı dezenfekte eden Van’da İŞGEM tarafından faaliyetde olan, bir firmanın üretmiş olduğu cihaz 4 ülkeye ihraç edildi.

İran asıllı Yüksek Makine Mühendisi Dr. Mehrdad Fojlaley,Van İş Geliştirme Merkezinde,nano ve plazma teknolojisinden faydalanılarak, havadaki virüs,bakteri ve kötü kokuları yok eden bir cihaz geliştirdi. Koronavirüsün bütün dünyayı etkisi altına aldığı ilk günlerde hava dezenfekte cihazını üreten Dr.Fojlaley,daha sonra cihazın bütün test aşamalarını gerçekleştirdi.Cihaz İngiltere ve Dubai de akredite olan laboratuvarda direkt koronavirüs üzerinden test edilerek cihazın koronavirüsün yanı sıra, havadaki bakterileri de yüzde 99,9 oranında yok ettiğini rapor etti.

Dr. Fojlaley,cihazı İngiltere, Hollanda, İsveç ve İran’a ihraç ettiklerini,Hedeflerinin Amerika’yada cihazı ihraç etmek olduğunu,Cihazın ISO 9001, ISO 13485 ve CE belgelerinin bulunduğunu ve seri üretimine de başladıklarını söyledi.

Yüksek Makine Mühendisi Dr. Mehrdad Fojlaley, cihazın plazma teknolojisiyle çalıştığını söyledi.Cihaz havadaki ve yüzeylerde bulunan bütün bakterileri yok ettiğini ifade etti.Cihazı ilk defa Türkiye de sonra da İngiltere de bulunan akredite laboratuvarlarında korona ve influenza virüsleri üzerinde denetim yapıldı ve onay alındıktan sonra talepler ardı ardına geldi.Talep edenlerin çoğu Avrupa ülkeleri idi.En çok da İngiltere, Hollanda, İsveç ülkelerine ihracat yaptık.İrana da çok ihracatımız oldu.Cihazımız İran Sağlık Bakanlığından onay aldı.Dubai deki akredite laboratuvarlarında denetimi yapılarak onaylandı dedi.Şu andaki hedeflerinin Cihazı Amerikaya ihraç etmek olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’dan 4 ülkeye ihraç edilen Koronavirüsü yok eden cihaz
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!