featured

Ramazan’da lokanta ve kafeler kapalı, sadece paket servis olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında alınan yeni tedbirleri açıkladı. Buna göre, Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafeler kapalı olacak.Müşteri alamayacak. Ancak, paket servis yapabilecekler.

Lokanta ve kafe işleten esnafın gözü kulağı kabine toplantısına idi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında lokanta ve kafeler ile ilgili alınan yeni tedbirleri açıkladı.

İşte  lokanta ve kafe esnafının merakla beklediği yeni tedbirler:

  • Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm illerde yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek.
  • Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisiyle sınırlandıracak. Ramazan ayında toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştiremeyecek.

  • Kısıtlamalardan etkilenecek lokanta ve kafe işletmelerine bazı katkılar sağlanacak. Nisan ve Mayıs ayında normalleşme, ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta desteğinden yararlanamayan lokantaların primleri devlet tarafından üstlenilecek.
  • Lokanta ve kafelere  1500 lira nakdi yardım yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan’da lokanta ve kafeler kapalı, sadece paket servis olacak
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!