featured

HGS ve OGS ihlalleri e-devletten görülebilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hızlı Geçiş Sistemi’ nde (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi’nde (OGS) bakiyenin yeterli olmadığı zamanlarda yapılan ihlalli geçişlerle ilgili araç sahiplerini korumak amaçlı e-devlet üzerinden bir bilgilendirme hizmeti başlatıldığını duyurdu.

İhlalli geçiş yapan vatandaşların daha önce cezalarla ilgili sorun yaşadıklarını biliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu sorunu çözmek için harekete geçti. Bakanlık,  ceza aldıklarının farkında olmayan vatandaşların e-Devlette hayata geçirilen yeni uygulama ile “Araçlarım” bölümüne girerek HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme hizmeti alabileceklerini duyurdu. Bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak olan idari para cezalarının da önüne  geçilmiş olacağı bildirildi.

İhlalli geçiş sonrasında, e-Devlet bilgileri güncel olan vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail yoluyla ve SMS ile bilgi verileceği bildirildi.

HGS geçiş etiketlerinin çeşitli faktörlerden dolayı bozulması ve vatandaşların genellikle bunun farkına varmaması nedeniyle ihlalli geçişlerin olabildiğini ifade eden Bakanlık, bundan sonra bu etiklerin TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında kontrol edileceğini ve vatandaşların bu noktada bilgilendirileceğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HGS ve OGS ihlalleri e-devletten görülebilecek
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!