featured

Ermenistan kaynıyor, hükümete karşı ayaklanma

Ermenistan'da halk isyanın eşiğinde, muhalefet halkın yanında ayaklanmayı planlıyor.

Ermenistan’da Paşinyan hükümetinin durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Ermeni basınında çıkan haberlere göre, 44 gün süren savaş, sistemik ve yapısal sorunların ülkenin yönetim süreçlerinin hükümet tarafından iyi yönetilmediği gerekçesi ile muhalefetin de baskısıyla büyük ayaklanmaların habercisi gibi görünüyor.

Ermenilerin mevcut hükümete karşı memnuniyetsizliği gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu nedenle, Erivan’da hükümetin istifasını talep eden mitingler günlük bir norm haline geldi. Mevcut sosyo-politik durumdan faydalanan Ermeni muhalefeti, 20 Şubat’ta büyük bir miting yapılacağını duyurdu.

Ermenistan’daki sivil toplum örgütleri; Soros örgütü – Bilgilendirilmiş Vatandaşlar Birliği, Helsinki Yurttaşlar Derneği Vanadzor ofisi, Gümrü’deki Asparez Gazeteciler Kulübü, Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yolsuzlukla Mücadele Merkezi ve diğerleri – erken seçim talep eden bir bildirgeyi şimdiden kabul ettiler. Bu örgütler, mevcut hükümetin toplumun güvenini kaybettiğini, dolayısıyla savaştan sonra ortaya çıkan tehdit ve zorluklarla baş etmenin imkânsız olduğunu özellikle vurguluyor.

Öyle görünüyor ki, Ermenistan’daki iç siyasi durum giderek daha karmaşık hale geliyor.Ermeniler sabırsızlıkla Paşinyan hükümeti’ni devirmek istiyor. Ermenistan’da bitmeyecek gibi görünen bu durum başka siyasi krizlerin de gebe olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ermenistan kaynıyor, hükümete karşı ayaklanma
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!