featured

DSÖ Açıkladı Koronavirüs (Kovid-19) 2022’nin başında biter

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, koronavirüs salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, 2021 yılının da koronavirüsün devam edeceğini, ancak 2020 yılına göre daha temkinli ve yönetilebilir olacağını vurguladı.

Kluge,en kötü senaryonun geride kaldığını,virüsün ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre virüs hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu belirtti.

Kluge,Koronavirüs salgınında yaşanan gelişmeleri hiç kimsenin önceden bilemeyeceğini kendi tahmininin ise “2022’nin başında salgının sona ereceğini düşünüyorum.Virüs olmaya devam edecek, ancak kısıtlamalara ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Bu iyimser bir mesaj dedi.

Koronavirüsün,mutasyona uğramasını da değerlendiren Kluge,bunun normal olduğunu ve virüsün bulaştığı kişiye uyum sağlamak için çalıştığını ancak bu mutasyonların çok hızlı bir şekilde yayılması bizi çok endişelendiriyor dedi.

Kluge, koronavirüsün mutasyona uğramış daha hızlı yayılan türlerinin hızından dolayı koronavirüse karşı geliştirilen aşıların ne kadar efektif olduğunu çok sıkı takip ettiklerini,gerek görülmesi halinde aşıların yeni mutasyonlara göre düzenlenebileceğini ve mutasyonlar için ayrıca aşı üretmeye gerek olmadığını söyledi.

Kluge,En büyük sorunumuzun ise aşı olanların, aşı olmayanlarla aynı ortamlarda bir araya geldiğinde yaşanacaklar ve zaman çizelgesinin de çok önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.

Kluge, “Hız şu andan itibaren en iyi dostumuz. Her şey tempoya bağlı. Hız can kurtaracak ve ekonomiyi koruyacak ve sonunda da mutasyonları frenleyecek.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSÖ Açıkladı Koronavirüs (Kovid-19) 2022’nin başında biter
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!