featured

Ons çakıldı, dolar fırladı

Fed Başkanı Powell'dan tahvil faizi artışlarına yönelik beklenen yatıştırıcı açıklamalar gelmeyince dolar yükselişe geçti. Piyasalar, Powell’ dan tahvillerin getiri eğrisine yönelik kontrol mesajları beklerken Powell, sadece tahvil faizlerindeki artışın dikkat çekici olduğunu söylemekle yetindi.

Powell’ın açıklamaları sonrası dolar endeksi artarak gelişen ülke kurlarını da olumsuz etkiledi. Biz de ise Dolar/TL 7.58’ i test etti. Öğle saatlerinde ise  dolar kuru 7.49’da seyretmekte.

Geçtiğimiz hafta ABD tahvil faizleri artarak 1.6 seviyesine çıkmıştı.Piyasa FED’ den bu getiri eğrisinin kontrolüne yönelik yönlendirmeler beklereken Powell’dan gerekli yönlendirmeleri alamadı.Powell, tahvil faizlerindeki artışın dikkat çekici olduğunu belirtmesine karşın getiri eğrisi hakkında yönlendirmede bulunmadı.

Powel, konuşmasında FED’in varlık alımına devam edeceğini, küresek düşük enflasyonun varlığını koruyacağını ve finansal koşulların sıkılaşmanın endişe verici olduğunu belirtti.

FED açıklamalarından Ons da nasibini aldı.Dolar endeksindeki artışla değerli emtialar da aşağı doğru hareket hızlandı.Ons altın fiyatı 1700 doların altına gerileyerek kapanışta 1698 dolar oldu. Altın bu düşüşle son dokuz ayın dibini görmüş oldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ons çakıldı, dolar fırladı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!