featured

Döviz ve altın tırmanışta, BİST düşüşte

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın kararname ile görevden alınıp yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun atanması süreci nedeni ile piyasalarda büyük hareketlilik yaşanıyor. Dün gece Asya piyasalarının açılması ile düşük hacimli piyasada dolar/TL 8.47’yi, Euro/TL ise 10.05'i gördü.Bugün piyasaların açılması ile birlikte BİST'te ciddi satışlar yaşandı.Satış baskısı devam ediyor.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın kararname ile görevden alınıp yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun atanması süreci nedeni ile piyasalarda büyük hareketlilik yaşanıyor. Dün gece Asya piyasalarının açılması ile döviz kurlarındaki yüzde 16’yı bulan artışın ardından, bugün Borsa İstanbul’da satış baskısı yaşanıyor. Borsa İstanbul’da işlemler iki kez durduruldu. İşlemlerin açılmasının ardından BIST 100’de düşüş yüzde 9’u aştı.

Borsa İstanbul’da, BIST 100 endeksi açılışta yüzde 6.65 düşerek 1427 puana geriledi. Ardından işlemler 2 kez durduruldu. İşlemlerin açılmasıyla düşüş yüzde 9’u aştı.

Borsa İstanbul işlemlerin anlık olarak takip edildiğini, şüpheli işlemler hakkında inceleme başlatacağını açıkladı:

“Borsa İstanbul A.Ş. olarak piyasalarımızın etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen Borsamız piyasalarında gerçekleştirilen işlemler gözetim faaliyeti kapsamında anlık ve sürekli olarak izlenmekte olup, yatırım kuruluşlarımızın ve yatırımcılarımızın mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur. Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DOLARDA SON DURUM 22 Mart 2021

Dolar/TL bu sabah önce 7.70’in altına inip ardından yeniden 7.95’in üzerine tırmandı. Benzer bir şekilde sabah 9.20’nin altına düşen Euro/TL ise tekrar 9.50’nin üzerine tırmandı.

ALTINDA SON DURUM 22 Mart 2021

Kurdaki bu yükseliş altın fiyatlarına da yansıdı. Geçtiğimiz haftayı 404 liradan kapatan gram altın bu sabah 439 liraya yükseldi. Yurtiçinde gram altında yaşanan bu yükseliş tamamen kur kaynaklı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Döviz ve altın tırmanışta, BİST düşüşte
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!