featured

26 Şubat’ tan beri bir türlü aşılanamayan öğretmenler Covid-19′ dan ölüyor!

24 Şubat 2021 tarihinde basın mensupları huzurunda Covid-19 aşısı yaptıran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk' un, öğretmenlerin risk durumuna işaret ederek öğretmenlerin aşılamada öncelikli gruba alındığını söylemesinin üzerinden 43 gün geçmesine rağmen aşılamada yol katedilemedi. Öğretmen kayıplarına her gün bir yenisi eklenirken Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama henüz yapılmış değil.

24 Şubat’ ta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, risk durumu nedeniyle öğretmenlerin aşılamada öncelikli olacağı belirtilmişti. Aradan geçen 43 günde, öğretmenlerin aşılanması konusunda bir arpa boyu yol katedilebilmiş değil. Kendilerinin yalnız bırakıldığını ifade eden eğitimciler, aşı konusunda yetkililerden özellikle de öğretmenlerin risk durumu nedeniyle öncelikli olacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ tan konu ile ilgili bir açıklama bekliyorlar.

Uygulamadaki gariplikler de buna eklenince eğitimcilerin tepkileri artmaya başladı. Özellikle” Aşılamaya vaka oranlarının sıfıra yakın olduğu köylerden başlanması hangi mantıkla açıklanabilir? ” sorusu soruluyor.

Son zamanlarda,  Almanya’ dan getirilen Biontech aşılarının emniyet mensuplarına uygulandığı haberleri gelirken, aşıda öncelik tanınan(?) eğitimcilerde kendilerinin ikinci plana itildikleri, yalnız bırakıldıkları algısı iyice yerleşmiş durumda.

Covid-19 Konusunda Okullarda Son Durum Ne?

Yüz yüze eğitim sürecinde azımsanamayacak oranda öğretmen  korona virüse yakalandı.Hastalığı atlatan eğitimcilerin tekrar okul ortamına dönme konusunda ciddi çekinceleri bulunuyor. Zira, şehir merkezinde bulunan okullarda karantinaya alınan sınıfların ve öğretmenlerin arttığı haberleri eksik olmuyor.

İyileşen eğitimci sayısı çok olsa da her eğitimci Covid-19 konusunda şanslı olamıyor.Bu süreçte pek çok öğretmen korona virüse yenik düştü. Korona virüse yenik düşen eğitimcilerin biri de Caner Öğretmen oldu. Nevşehir’de Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Caner Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
26 Şubat’ tan beri bir türlü aşılanamayan öğretmenler Covid-19′ dan ölüyor!
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!