featured

Okullarda korona virüs patlaması, öğretmen aşılamalarında sınıfta kaldık

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter’dan okullara gelen öğrenci sayılarından memnuniyetle bahsederken okullarda korona virüs patlaması yaşanıyor. Öğretmenlerin aşılanması konusundaki yetersizlik risk faktörünü iyice artırmış durumda. Öyle ki Türkiye’nin dört bir yanından okullarda karantina haberleri gelirken pozitif öğretmen sayısı ve korona virüse yenik düşen eğitimci sayısı giderek artmakta.

Salgına karşı en öncelikli tedbir olan aşının, tüm milletvekillerine yapıldığı konuşulurken halen eğitim emekçileri için yaygınca yapılmayışı yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini risk altına almaktadır. Çünkü vakalar ciddi oranda artmaktadır. Bugün  Trabzon’da açıklanan “ 45 öğretmenin pozitif ve 70 öğretmen ile 11 okulun karantinada oluşu, 5 eğitimcinin ise korona virüs kaynaklı ölümü” Türkiye geneli hakkında bilgi vermesi açısından önemlidir.

Geçen günlerde Eğitim Sen, 5-12 Mart tarihleri arasında koronavirüs tanısı konulan, temaslı olan ve karantina altına alınan toplam öğretmen, öğrenci ve personel sayısını açıklamıştı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikasının; 33 il, 82 ilçe ve 10 köy okulundan elde ettiği bilgilere göre, 5-12 Mart tarihleri arasında pozitif tanı konulan, temaslı olan ve karantina altına alınan toplam öğretmen, öğrenci ve personel sayısı 432 olduğu ve bunlardan 141’inin öğretmen, 269’unun öğrenci ve 22’sinin personel olduğu açıklandı. Tabloya göre, 2 eğitim emekçisi de korona virüsten dolayı yaşamını yitirdi.

Eğitim Sen Türkiye’de yapılan 11 milyon doz aşı içinde eğitim emekçilerinin aşılanmasının 80 binde kaldığına dikkat çekerek, vakalarla birlikte karantinaya alınan öğrenci, öğretmen, sınıf, yurt ve okul sayılarının her geçen gün arttığını ve öğrenci vakalarının ağırlıklı olarak ortaöğretimde görüldüğünü vurguladı.

Güncel koronavirüs istatistiklerini Covid 19 – ŞanlıTürk (sanliturk.com) sayfasından takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okullarda korona virüs patlaması, öğretmen aşılamalarında sınıfta kaldık
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!